Дюселдорф

СВ. Георги ПОБЕДОНОСЕЦ

На 22.10.2010 г. в гр. Дюселдорф е регистрирана българската църковна община „Св. Георги Победоносец“ с членове: Румен Миков, Антоанета Брамчийска, д-р Алтапармаков и Пламен Брамчийски.

Във връзка с намирането на самостоятелна църква бяха проведени и се провеждат срещи с представители на Католически и Протестантски общини, но исканите наеми и режийни към настоящия момент са непосилни за църковната община.

Поради тази причина, с благословението на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний се отслужват Свети литургии в различни Православни църкви в област Северен Рейн – Вестфалия:

-в Сръбската Православна църква „Свети Първомъченик и Архидякон Стефан“ – гр. Есен. Ръководителката на църковния хор към храма, българката Надежда Курш, оказа съдействие при обновяване сайта на църковната община и публикува актуална информация в Internet и Facebook. След всяка Света Литургия миряните имат възможността да се срещат и общуват в зала към църквата;

-в православния параклис „Св. Йоан Предтеча“ – гр. Кевелар, който е на около 60 км. от гр. Дюселдорф. Диригентка на църковния хор е българката г-жа Стефка Михел;

-в Руския параклис „Св. Покров Богородичен“ – гр. Бон.

Енорийски свещеник на Българската Православна църковна община „Св. Георги Победоносец“ гр. Дюселдорф от 01.09.2010 г. е свещеноиконом Антон Търнев.

Службите се водят от Свещеноиконом Антон Търнев. За информация относно служби и други въпроси, моля обадете ни се, без да се колебаете.

За съжаление нашата Църковна община все още не разполага със собствен храм, в който редовно да се отслужват богослуженията. В момента се търси сграда от католическата или протестантска църква, който да бъде предоставен на нашата Църковна община. Немаловажен проблем са и разходите по поддръжка на храма, когато бъде намерен.

В момента отец Антон служи в храмовете на