ЖЕНЕВА

„Рождество Богородично“

БПЦО “Рождество Богородично” е основана на 8 септември 2018 г., след отслужена Света Литургия в Женева възглавена от Митрополит Антоний, по случай празника Рождество на Пресвета Богородица. В тържествената служба взеха участие постоянният представител на мисията на Република България в Женева – посланик Деяна Костадинова и ученици от българското училище към дипломатическата мисия на България към ООН. Делото по създаване на общината е в резултат на усилията на поколения българи в Женева, към които отправяме своята благодарност и почит. През септември 2019 г. бе създаден хор “Рождество Богородично” с диригент и ръководител госпожа Станислава Нанкова. От тази дата, хорът е неизменна част от живота на общността и допринася за духовното общение по време на службите.

За това кратко време, Църковната община “Рождество Богородично” се превърна в организацията с най-висок обществен интерес, свързан с религиозните ценности на българската общност в Женева.

От 20 януари 2020 г., с решение на Епархийския Съвет на Западно- и Средноевропейската митрополия бе определен отец Стефан Тафров – постоянно обгрижващ българите на територията на Конфедерация Швейцария. Отец Стефан Тафров е седмо поколение свещеник. В периода 1990-2002 г. е бил преподавател последователно в Софийска духовна семинария и Пловдивска духовна семинария. Владее немски, английски и руски. Има интереси в областта на Византийската църковна музика и източно-православното пеене. Харесва българска народна музика и обича да градинарства. Обича да чете и превежда, харесва разходките сред природата и се гордее със своята дъщеря Константина.

Служби се извършват един път месечно, регулярно, по предварителен график в Chapelle de Saint-Léger, адрес: 20, rue Saint-Léger, 1204 Genève. Вратите на храма са отворени за всички!

За дарения:
BIC: POFICHBEXXX
IBAN: CH85 0900 0000 1542 2454 2

Интернет страница:
https://bgorthodoxe-ge.ch/

Eл.адрес:
geneve@bgorthodoxe-ge.ch-