Св. Иван Рилски

Лондон

Българската Източно-православна Църковна Община “Свети Иван Рилски” – Лондон е учредена на 1 март 1981 г., на 3 март 1982 г. е изпратен първия канонически свещеник от Светия Синод на БПЦ отец Тоско Казакин, а от 1986 до 1988 блаженопочившия Неврокопски Митрополит Натанаил, тогава Архимандрид. От 15 октомври 1988 г. отец Симеон Илиев обслужва църковните и духовни потребности на българите във Великобритания.

В храма се отслужват установените от типика богослужения, като светата литургия в неделните дни започва в 10.30 ч., а богослужението на църковните празници, които се случат през седмицата, започва от 11.00 часа.

Всички са добре дошли в нашия храм, където не само можете да получите духовно удовлетворение от богослужението и песнопенията, но и да почувствате братското общение на всички енориаши и дори да вземете участие в църковните ни дейности, които осъществяваме след приключването на светата литургия.

 Bulgarian Orthodox Church, Bulgarian Emabssy, 186-188 Queen’s Gate, London, SW7 5HL

Паркирането в определени участъци около църквата е безплатно в неделя (Например: Queen’s Gate, Prince Consort Rd, и др.)

Ставрофорен иконом Симеон Илиев