Празнична програма на тържествата по случай 24-ти май в Рим

23 май – неделя: 16 часа. Древен храм „Сан Паоло ала Регола“ – молебен за Светите братя и денят на българската просвета и култура, и славянската писменост. Богослужението е свързано и с участие на децата от Българското училище.
24 май – понеделник:
10.00 часа. Ватиканска базилика „Сан Пиетро“, Крипта на папите, Параклис на покровителите на Европа св. св. Кирил и Методий и св. Бенедикт – Молебен за Светите братя и денят на българската просвета и култура, и славянската писменост. (присъствието е предварително определено)
12.00 часа. Българско посолство при паметника на св. св. Кирил и Методий – Молебен за Светите братя и денят на българската просвета и култура, и славянската писменост. (присъствието е предварително определено)
26 май – сряда:
Преполовение. 10.00 часа. Древен храм „Сан Паоло ала Регола“ – Божествена света Литургия.
27 май – четвъртък:
10.00 часа. Базилика „Сан Клементе“ – Божествена света Литургия оглавена от Н.В.Пр. Митроплит Антоний Западно и Средноевропейски в съслужение със свещенослужители от Епархията;
11.30 часа. Крипта на базиликата – молебен и поднасяне на венци при гроба на св. Константин-Кирил Философ.
29 май – събота:
10.00 часа. Параклис на манастира „санта Мария Горети“ в Нетуно – Божествена света Литургия.
30 май – неделя:
10.00 часа. Древен храм „Сан Паоло ала Регола“ в Рим – Божествена света Литургия оглавена от Н.В.Пр. Митроплит Антоний Западно и Средноевропейски в съслужение със свещенослужители от Епархията.

Оставете коментар

Ако желаете да получавате информация за новини и събития, моля въведете Вашия E-mail.