ЦЪРКОВНИЯТ ХОР КЪМ ХРАМ „СВ. ЦАР БОРИС ПОКРЪСТИТЕЛ“ НАБИРА ХОРИСТИ

Православният църковен хор при катедралния храм „Св. Цар Борис Покръстител“ в гр.Берлин в сегашния му състав е създаден през 2014 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и църковното настоятелство на енорията. За първи път участва в църковната служба на Велики петък с.г. и оттогава продължава да е неразривно свързан с богослужението в храма.
Репертоарът на хора включва произведения изключително от източно-православната музика, поради пряката ангажираност на хора в неделните и празнични Литургии. Изпълняват се творби на известни български, руски, сръбски и др. църковни композитори от миналото и нашето съвремие. Хорът взима участие и в частни служби – св. Кръщение, св. Венчание, панихиди, опела.

Диригент на хора е Румяна Христова. Завършила е Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1995 г., а през 1997 г. специализира църковно хорово дирижиране в Санкт – Петербургската Духовна Академия и Семинария, Русия. През 1999 г. основава и ръководи смесения камерен хор към софийския храм „Св. Богородица – Животворен източник“.
През 2014 г. сформира и се ангажира активно с ръководенето на енорийския хор към Българската православна църковна община, Берлин.

В състава на хора влизат певци, високо ценящи и с удоволствие изпълняващи многогласна църковна музика. Същевременно те с радост биха посрещнали и всеки, който с глас и сърце желае да се присъедини към тях.

За контакт: Р. Христова, +49 162/ 62 77477, E-Mail: hristova@gmx.net

FLYER CHOR_1.compressed

Flyer_Carkoven_Chor_DE Kopie.compressed

Оставете коментар

Ако желаете да получавате информация за новини и събития, моля въведете Вашия E-mail.